Dərs vəsaitində şəkər çuğunduru bitkisinin təsərrüfat əhəmiyyəti,
inkişaf tarixi, morfoloji və bioloji xüsusiyyətləri, becərilmə texnologiyası,
bitki məhsulunun istehsal formaları, bu bitkinin istehsalın başqa sahələri
ilə
Kitabda meyvə və tərəvəzlərin konservləşdirmə metodlarının nəzəri əsasları, isti sterlizə və onun parametrlərini müəyyən edən amillər təhlil olunmuşdur.
Konservlər üçün qablar və qablama materialları və onların müqayisə
Kitabda Azərbaycan şərabçılığının inkişafında rolu olan elm və iş
adamları, həmçinin istehsalat qabaqcıllarına dair məlumatlar əks
olunmuş, meyvə-giləmeyvə şərabları üçün xammal bazasının təsviri,
tərkibi və hazır ş
Bu kitab respublikamızda üzümçülüyün elmi əsaslarla inkişafını təmin etmək məqsədilə geniş oxucu kütləsinin, o cümlədən üzümçü-fermerlərin, sahibkarların və fərdi üzüm
bağ sahiblərinin marağı nəzərə alınmaqla müas